Oxfam inzamelactie

Oxfam inzamelactie

Van woensdag 6 t.e.m. zaterdag 23 maart 2019

Oxfam Solidariteit

Dankzij jouw steun kan Oxfam mensen uit de nood helpen

DANKZIJ JOUW STEUN KAN OXFAM MENSEN UIT DE NOOD HELPEN

Net als vorig jaar steunt e5 opnieuw Oxfam met een grote inzamelactie van herbruikbare kleding. De actie van vorig jaar was een groot succes: meer dan 38.000 e5 klanten namen deel aan deze actie en hielpen zo mensen uit de nood.

Neem je dit jaar ook deel?

Breng je oude, herbruikbare kleding binnen in een e5-winkel tijdens onze grote Oxfam-inzamelactie.
Je krijgt voor elke binnengebrachte zak vol herbruikbare kleding (en linnengoed, kledingaccessoires, ...) een e5-aankoopcheque van € 10* in ruil.

Simone Phuangvilay (31) geeft opleidingen voor Oxfam-partner CAMKID in Laos.

Hoe je vrouwen in Laos kan helpen

Miljoenen mensen moeten leven van minder dan 1 dollar per dag, waarvan 70% vrouwen. Samen met Oxfam komen vrouwen en meisjes op voor hun rechten en vechten ze tegen discriminatie. Want gelijke rechten voor vrouwen en mannen is in het voordeel van iedereen.

Een concreet voorbeeld hiervan is op het platteland rond Bokeo in Laos, waar Oxfam vrouwelijk leiderschap stimuleert. Want vrouwen kunnen een belangrijke rol spelen om hun gemeenschap uit de armoede te werken.

Een lokale partnerorganisatie van Oxfam organiseert workshops waarbij de vrouwen samen met hun gezin en de rest van hun gemeenschap een plan uittekenen voor de toekomst. Samen bedenken ze een strategie om hun inkomsten te verhogen en nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Ze leggen moestuinen aan en produceren handgemaakte gebruiks- en siervoorwerpen. Sinds 2017 zorgt de organisatie er ook voor dat er meer kinderen op de schoolbanken belanden.

Simone Phuangvilay (31) geeft opleidingen voor Oxfam-partner CAMKID in Laos. CAMKID is een non-profitorganisatie die inheemse vrouwen en hun families een beter leven wil geven. Ze geven workshops over landbouwontwikkeling, sociale en economische vaardigheden en strategische planning. “Inheemse vrouwen zoals ik worden zelden lesgevers. Mensen vinden het moeilijk om te aanvaarden dat vrouwen ook sterk kunnen zijn.”

Door je overbodige kleding naar e5 te brengen kan je deze mensen helpen. De kleding die we inzamelen bij e5 wordt verkocht in tweedehandswinkels van Oxfam-Solidariteit en de opbrengst gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd. Kom dus zeker tussen 6 en 16 maart zakken met kleding brengen.

Vraag & Antwoord

In welke zakken steek ik mijn kleding?
In een Oxfam-inzamelzak, een e5-kledingzak of een zak van vergelijkbare grootte.

Waar kan ik Oxfam-inzamelzakken krijgen?
In elke e5-winkel tijdens de hele inzamelactie.

Waar kan ik gevulde Oxfam-inzamelzakken afgeven?
In alle e5-winkels van woensdag 6 t.e.m. zaterdag 23 maart 2019.

Tot wanneer zijn de Oxfam-aankoopcheques geldig?
Je kan je verkregen aankoopcheques besteden t.e.m. dinsdag 2 april 2019.

Hoe valideer ik de aankoopcheques via de webshop?
In de webshop kan je per aankoopschijf van € 50 één Oxfam-cheque gebruiken.

1. Bestel voor minstens € 50 en voeg je unieke online actiecode toe in de winkelmand. Je vindt deze actiecode terug op je Oxfam-cheque bij de barcode.

2. Valideer je actiecode. De € 10 korting wordt meteen toegepast.

3. Heb je meerdere aankoopcheques? Voer dan alle actiecodes in op dezelfde manier. Per bestelling worden je unieke aankoopcheques aanvaard en gevalideerd.

* Aankoopcheque te besteden per aankoopschijf vanaf € 50. De cheques zijn geldig t.e.m. dinsdag 2 april 2019. In onze webshop aanvaarden we 1 cheque per aankoopschijf van € 50. Niet geldig bij aankoop van cadeaucheques.