Draag bij aan een duurzaam verhaal


e5 staat voor mode met respect voor mens én milieu. Met onze 5 ‘knooppunten’ zetten we doelbewust in op duurzame mode nu én in de toekomst. Want wat jouw stijl ook is, wij zorgen ervoor dat hij sustainable is. High five!

e5 staat voor mode met respect voor mens én milieu. Met onze 5 ‘knooppunten’ zetten we doelbewust in op duurzame mode nu én in de toekomst. Want wat jouw stijl ook is, wij zorgen ervoor dat hij sustainable is. High five!

1. Goede arbeidsomstandigheden

ECG is lid van de Fair Wear Foundation. Dit is een onafhankelijke organisatie die eerlijke kledingproductie erkent. Naast externe merken verkoopt e5 ook eigen labels zoals D’Auvry, Ravott en L'Histoire de Louise. Deze collecties worden ontworpen en geproduceerd door ons zusterbedrijf ECG, dat sinds 2018 lid is de Fair Wear Foundation. Wat houdt dat in? ECG zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de supply-chain door het opvolgen van de FWF gedragscode gebaseerd op 8 internationale arbeidsnormen ( afgeleid uit IAO- verdragen en de verklaring van de Verenigde Naties inzake de rechten van de mens).

Daarnaast vraagt e5 aan al haar leveranciers om de arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na te leven. Zowel voor kleding als accessoires. Meer weten? Lees dan zeker het sociaal rapport van ECG via www.fairwear.org

Naast externe merken verkoopt e5 ook eigen labels zoals D’Auvry, Ravøtt en Louise. Deze collecties worden ontworpen en geproduceerd door e5 zelf. De producten op verantwoorde wijze te laten produceren, is voor ons een belangrijk punt. Inzicht in de supply-chain is een randvoorwaarde om dit te kunnen realiseren.

e5 is lid van de Fair Wear Foundation. Dit is een onafhankelijke organisatie die eerlijke kledingproductie erkent. We zetten ons in voor goede arbeidsomstandigheden bij de producenten, dit doen we door middel van het opvolgen van een gedragscode.

Deze gedragscode is gebaseerd op 8 internationale arbeidsnormen ( afgeleid uit IAO- verdragen en de verklaring van de Verenigde Naties inzake de rechten van de mens):

 • Geen gedwongen arbeid
 • Geen discriminatie op de werkvloer
 • Geen uitbuiting of kinderarbeid
 • Leefbare lonen
 • Redelijke werkuren
 • Wettelijk bindende arbeidscontracten
 • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
 • Vrijheid van vakvereniging en het recht om zich aan te sluiten bij een vakbond

Daarnaast vraagt e5 aan al haar leveranciers om de arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na te leven. Zowel voor kleding als accessoires. 

Bovendien is e5 ook Handelaar Zonder Bont oftewel Fur Free Retailer. Bontvrij gaan is een belangrijke stap voor bedrijven die duurzamer willen zijn én willen bijdragen aan het dierenwelzijn. Ook wij beslissen dus ons te engageren en een zero bontbeleid te voeren. Meer info vind je terug op gaia.be.

2. Duurzame jobs

Bij e5 is er plaats voor iedereen en dat zie je ook in ons personeelsbeleid. Bij e5 krijgen mensen met verschillende achtergronden een kans. Van IBO-contracten (individuele beroepsopleiding) tot BIO-booster (beroepsinleving overeenkomst). Van 50-plusser tot nieuwkomer.

We streven naar langdurige samenwerkingen waarbinnen medewerkers volop hun talenten kunnen ontplooien.

3. Organische materialen

Onze comfy Libelle-homewear en Liberty Loving nature collectie combineren feel good fashion met een hart voor de natuur. Bij deze merken kiezen we dan ook voluit voor duurzame stoffen zoals organisch katoen, lenzing viscose en gerecycleerde polyester. Zo straal jij zonder schuldgevoel!

4. Steeds bijleren 

Sinds 2017 maakt e5 deel uit van ‘Close The Loop’, een platform van Flanders DC dat toewerkt naar een circulaire mode-industrie. Dat wil zeggen: afstappen van het ‘take-make-waste’-model, focussen op afval vermijden en de levensduur van kledingstukken verlengen.

e5 volgt binnen ‘Close The Loop’ een traject waarbij specialisten ons begeleiden om nog beter in te zetten op duurzaamheid. Wordt vervolgd!

2. DUURZAME JOBS

Bij e5 is er plaats voor iedereen en dat zie je ook in ons personeelsbeleid. Bij e5 krijgen mensen met verschillende achtergronden een kans. Van IBO-contracten (individuele beroepsopleiding) tot BIO-booster (beroepsinlevingsovereenkomst). Van 50-plusser tot nieuwkomer. We streven naar langdurige samenwerkingen waarbinnen medewerkers volop hun talenten kunnen ontplooien.

3. STEEDS BIJLEREN OVER DUURZAAMHEID

Sinds 2017 maakt e5 deel uit van ‘Close The Loop’, een platform van Flanders DC dat toewerkt naar een circulaire mode-industrie. Dat wil zeggen: afstappen van het ‘take-make-waste’-model, focussen op afval vermijden en de levensduur van kledingstukken verlengen. e5 volgt binnen ‘Close The Loop’ een traject waarbij specialisten ons begeleiden om nog beter in te zetten op duurzaamheid. Wordt vervolgd!

4. ORGANISCHE MATERIALEN

Onze comfy Libelle homewear collectie combineert feel good fashion met een hart voor de natuur. Net zoals ons nieuwste merk , Simple Wish Going Green. Deze merken kiezen dan ook voluit voor duurzame stoffen zoals organisch katoen, lenzing viscose en gerecycleerde polyester. Zo straal jij zonder schuldgevoel!

5. Dagelijkse eco-logische keuzes

Iedere dag maakt e5 bewust keuzes met een positieve impact op onze ecologische voetafdruk.

 • We printen folders altijd op gerecycleerd papier.
 • Onze inzamelactie t.v.v. Oxfam België geven oude kledingstukken een tweede leven.
 • We verbieden schadelijke stoffen in verpakkingen of kleding. We leggen onszelf en onze leveranciers strenge milieunormen op.
 • De e5-winkeltassen en verzendzakken zijn gemaakt van gerecycleerd plastiek. Het is sterk materiaal dat je makkelijk kan hergebruiken.
 • Oud winkelmateriaal doneren we aan kringwinkels.
 • Onze kleding ondergaat strenge kwaliteitseisen zodat we een lange levensduur kunnen garanderen, ook na vele wasbeurten.
 • e5 probeert zo min mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken en afval te beperken. Het afval dat er toch nog is, wordt strikt gesorteerd.
 • In e5-winkels zijn we zuinig met energie. We vervangen verlichting stelselmatig door ledlampen. Het nieuwe deel van ons hoofdkantoor verwarmen we met CO2-neutrale warmtepompen.
 • We optimaliseren voortdurend onze planning om zo voorraadoverschotten jaar na jaar te verminderen. Daardoor is er steeds minder transport.

Ons toekomstbeeld?

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geen einddoel, maar een leerrijk traject. Bij e5 streven we ernaar om onze 5 duurzame ‘knooppunten’ te perfectioneren zodat we onze maatschappelijke impact kunnen vergroten én ecologische voetafdruk verder verkleinen. Draag bij aan een duurzaam verhaal!