Oxfam Solidariteit en e5

Oxfam en e5

Jarenlang samenwerken om mensen een betere toekomst te geven.

e5 en Oxfam-Solidariteit werken al meer dan tien jaar samen. Dit is een van de langste samenwerkingsverbanden tussen Oxfam-Soldariteit en een privébedrijf.

Oxfam-inzamelactie

Een mooi voorbeeld van de samenwerking is de grote inzamelactie van herbruikbare kleding bij e5 die we twee keer per jaar houden. De ingezamelde kleding gaat naar de tweedehandswinkels van Oxfam, waar de beste stukken verkocht worden. De opbrengst ervan gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Tijdens onze recentste actie, in september 2019, zamelden we maar liefst 535 ton in!

Oxfam

Betere toekomst in de wereld en bij ons

Een op de drie mensen op de wereld leeft in armoede. Oxfam is als wereldwijde ontwikkelingsorganisatie vastbesloten om dit te veranderen door de kracht van mensen te bundelen tegen armoede. 

Wereldwijd werkt Oxfam aan praktische en vernieuwende oplossingen om mensen de kans te geven zich uit de armoede op te werken en een betere toekomst op te bouwen. Bij een ramp of een conflict redden we levens en helpen we mensen om weer in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. En we voeren campagne zodat arme mensen invloed krijgen op de lokale en mondiale beslissingen waar ze de gevolgen van ondervinden. 

Altijd en overal werken we samen met lokale partnerorganisaties en met de meest kwetsbare vrouwen en mannen. Samen roepen we de onrechtvaardigheden die leiden tot armoede een halt toe. 

In België legt Oxfam-Solidariteit zich toe op ontwikkelingsprojecten en noodhulp in crisissituaties. Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde staan voor een eerlijke handel en bieden een groot assortiment producten aan. Elk van ons voert bovendien campagne om publiek en beleidsmakers te sensibiliseren.

Oxfam Solidariteit Meer info op de website van Oxfam.