Oxfam-Solidariteit en e5

Oxfam-Solidariteit en e5

Jarenlang samenwerken om mensen een betere toekomst te geven.

e5 en Oxfam-Solidariteit werken al meer dan tien jaar samen. De inzamelactie door e5 is een van de langste samenwerkingsverbanden tussen Oxfam-Solidariteit en een privébedrijf.

De Oxfam-inzamelactie

Twee keer per jaar organiseert e5 een inzamelactie van herbruikbare kleding voor Oxfam-Solidariteit. De ingezamelde kleding wordt door Oxfam-Solidariteit gesorteerd om de beste stukken vervolgens in haar tweedehandswinkels te verkopen. De opbrengst van die verkoop gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd.

Tijdens onze recentste actie, in de lente van 2020, zamelden we maar liefst 425 ton in!

Oxfam

De kracht van mensen tegen armoede

Een op de drie mensen op de wereld leeft in armoede. Oxfam is als wereldwijde ontwikkelingsorganisatie vastbesloten om dit te veranderen door de kracht van mensen te bundelen tegen armoede.

Wereldwijd werkt Oxfam aan praktische en vernieuwende oplossingen om mensen de kans te geven zich uit de armoede op te werken en een betere toekomst op te bouwen. Bij een ramp of een conflict redden we levens en helpen we mensen om weer in hun levensonderhoud te voorzien. En we voeren campagne zodat arme mensen invloed krijgen op de lokale en mondiale beslissingen waar ze de gevolgen van ondervinden.

Oxfam is een beweging van vrijwilligers, hulpverleners, klimaatactivisten, koffieboeren, beleidsexperts, herders, ingenieurs, schenkers, klanten en zoveel anderen. Samen gaan we de strijd aan tegen armoede en ongelijkheid.

Samen veranderen we mensenlevens.

Oxfam Solidariteit Meer info op de website van Oxfam.