wastips tegen zweetgeur

Zweet-leed: zo pak je het aan 

Geschreven door Céline - 21 juni 2017

Last van gele plekken onder de oksels van je kleding? Zweetgeurtjes voor- en na het wassen van je kledij? Vervelend is het zeker. Gelukkig is het ook te bestrijden. En wel met deze tips!


Vol van de wasbol

Hangt er een geurtje in je kledingstuk, dan laat je het sowieso best niet al te lang liggen. Hoe langer je wacht om het te wassen, hoe meer kans bacteriën krijgen om zich te nestelen. En het zijn deze rakkers die de vieze geur veroorzaken … Wasmiddel steek je best in een wasbol tussen de was: het product werkt veel beter dan als je het in het bovenste vakje van de wasmachine giet.

Was de wasmachine

Als je vers gewassen kleding naar oud zweet ruikt kan het probleem misschien wel bij je wasmachine liggen. Deze moet namelijk zeker één keer per maand zelf ‘gewassen’ worden. Simpelweg door een kookwas te draaien met een lege trommel. Op die manier dood je alle bacteriën die tot dan toe in je machine woonden.

Zacht met wasverzachter

Ja, we gaan er niet om liegen. Wasverzachter laat je kleren super lekker ruiken. Behalve als je er te veel van gebruikt! Een overdaad aan dit product zorgt er namelijk voor dat de wasverzachter net zijn doel gaat voorbij streven. Dubbele winst: je doet langer met je bus verzachter én je was gaat terug lekker ruiken.

Ode aan soda

Blijft de geur na een wasbeurt in je kledingstuk hangen, dan kan soda de oplossing zijn. Laat het stuk minstens een uur in sodawater weken – wel opletten met gekleurde items, want soda kan de kleur aantasten – en stop het nadien in je wasmachine. Klaar!

Azijn is fijn

Laat je kledingstuk een hele nacht weken in een emmer water met azijn en steek het vervolgens in je wasmachine. Doe je dat niet, dan loop je er ook maar zuur bij … van de azijngeur. Een andere optie is om azijn te gebruiken als wasverzachter. Dan hoef je je geen zorgen te maken over azijngeur.

Dol op Dettol 

Maak een mengsel van 1/3 Dettol en 2/3 water waarin je je kledij 1 tot 3 uur laat weken. Daarna was je de stuks gewoon in de wasmachine. Extra leuk is dat ook vieze gele vlekken onder de oksels verdwijnen met Dettol. Wel opletten met fijne stoffen! Je wilt namelijk niet dat Dettol je kleren beschadigt.

Pro-deo(dorant)

Als je deo onder je oksels spuit laat je deze beter eerst drogen voor je je kleren aantrekt. Zo voorkom je namelijk gele vlekken. Kleine moeite, toch?