e5 verzamelde enkele leuke ideetjes waardoor je ongeacht de afstand, toch verbonden met familie of vrienden kan zijn – in tijden van het Coronavirus. Met welke activiteit ga jij aan de slag? Zo verbonden zie ik me graag!

1. Samen een film of serie kijken

Wij horen je luidop denken: hoe gaat dat in z’n werk? Wel … dankzij Netflix Party kan je samen met vrienden of familie op afstand een film of serie bekijken zonder dat jullie in hetzelfde huis moeten zijn. En dat is niet alles: er zit ook een chatfunctie in het systeem, zodat jullie tijdens jullie favoriete aflevering kunnen praten met elkaar. Net écht, dus haal die popcorn maar al boven!

Leuk weetje: je kan meer dan één iemand uitnodigen om samen te kijken. Hoe doe je dit precies? Je leest het allemaal in dit artikel.

2. Samen momenten delen 

Niets zo feel good als het bekijken van foto’s van afgelopen vakanties, familiefeestjes, verjaardagen of andere koestermomenten. Deel deze leuke herinneringen via mail, WhatsApp of sociale media met vrienden en/of familie. Samen herinneringen ophalen kan wonderen doen voor je mentale gezondheid én zo beleef je de meest hilarische, emotionele of mooie tijden opnieuw. Voel je je creatief? Maak een leuke collage en maak iemand z’n (verjaar)dag!

3. Samen e-aperitieven of e-koffiekletsen

Uit den boze: samen een glaasje drinken en een hapje eten. In tijden zoals deze moet je creatief zijn. Wat dacht je van e-aperitieven met collega’s of e-koffiekletsen met je beste vriendin? Het kan! Smartphone apps zoals WhatsApp, Messenger en Facetime laten ons toe om met elkaar te videobellen (lees: bellen maar dan ook met beeld). Heb je geen smartphone? Geen probleem: je kan Skype of Messenger ook installeren op je laptop of pc. Op die manier kan je alsnog samen dat glaasje wijn drinken vanuit je luie zetel. Gezellig!

4. Samen goede buren

Van #blijfinuwkot tot #voorukomikuitmijnkot – ook in België worden de maatregelen tegen het coronavirus verstrengd, maar je kan er wel voor iemand zijn die het huis niet uit kan of mag. Bijvoorbeeld je (lieve) buurman of buurvrouw. Frances Lefebure en het team van tv-programma Make Belgium Great Again roepen iedereen op om uitzonderlijk ‘uit hun kot’ te komen en iemand te helpen die het nodig heeft. Hoe? Steek dit briefje bij je buren in de brievenbus en laat ze weten dat ze op jou kunnen rekenen. Hou het veilig en draag ook zorg voor je eigen gezondheid.

5. Samen online bestellingen bekijken

Goed nieuws: onze webshop blijft geopend! Dat wil zeggen dat je na het bestellen van je favoriete artikelen op e5mode.be je bestelling thuis geleverd krijgt. Vervolgens kan je via videobellen jouw keuzes showen aan jouw mama, zus of vriend(in). Tijd om dat verlanglijstje te vullen?

6. Samen maken we er het beste van 

Er zijn nog heel veel manieren om vanop een afstand toch sociaal te zijn en je verbonden te voelen met naasten en geliefden. De conclusie is wel: samen maken we er het beste van! Bel je oma, vriendin, papa of collega even op om te horen hoe het met hen gaat. Zorg voor elkaar, blijf voorzichtig en geniet samen van de kleine dingen. #samentegencorona

Tijd voor positieve afleiding: waarmee ga jij aan de slag? Of hou je je toch liever in alle rust individueel bezig? Shop vanuit je luie zetel online op e5mode.be en laat je inspireren door onze outfits, accessoires en nieuwe collectie. Gratis verzending vanaf € 25 en gratis retourneren – levertermijn kan gezien de maatregelen variëren.