Workwear

Vier onmisbare tips voor de perfecte workwear

Geschreven door Sophie - 27 maart 2018

Kathy Laureyssen, e5-styliste, geeft vier onmisbare tips voor de perfecte workwear.

Kleren geven je identiteit vorm. Hoe je je gedraagt en hoe anderen je waarnemen, hangt deels af van je outfit, en vooral van hoe comfortabel je je voelt in de kleding die je draagt.
Net daarom is het van cruciaal belang om de werkvloer te veroveren met outfits die naadloos aansluiten bij jouw karakter. Geef je carrière extra schwung met onze tips en wees gewoon jezelf in de perfecte workwear!

Tip 1: Sober - en edgy - in broekpak 

Je karakter laten weerspiegelen in je werkoutfit? Zeker! Maar werk blijft werk dus op maandagmorgen als een overdressed paradijsvogel verschijnen, is nu ook weer niet nodig. De truc bestaat erin om je persoonlijkheid te vertalen naar de bedrijfscultuur waarin je werkt. In een statig bankkantoor geldt ongetwijfeld een meer bescheiden dresscode dan in een flitsend reclamebureau. Een beetje afstemmen is altijd nodig, maar er is één outfit waarmee je echt altijd scoort: het broekpak!

Een tikje mannelijk, sober en vooral sexy. Dit seizoen zijn de broekpakken te vinden in zachte snoeptinten én in felle kleuren. Combineer met hakken voor een powerlook of met sneakers voor een casual uitstraling.

Nog één ding: less is more. Werk je outfit niet af met een overdosis accessoires, maar kies gericht. Een sjaal of ketting, maar niet allebei.

workwear e5 mode

Tip 2: jeans werkt altijd 

Blijf jezelf, altijd. Als je je anders voordoet dan je bent, pikken je collega’s en je werkgever dat meteen op. Een zakelijke kledingstijl betekent gelukkig niet dat je je moet hullen in grijs en blauw. Sta jij graag comfy in het leven met jeans? Geen probleem! Een denim broek staat – mits de juiste styling – helemaal chique. Combineer je favoriete jeans met een stralend wit hemd of een mooi gesneden blazer en je werkoutfit is een feit. Een wit hemd hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn. Kies voor een hemd met moderne snit en leuke details, zoals volants of trompetmouwen. Net zo gesofisticeerd als een broekpak!

e5 mode workwear jeans

Tip 3: voor op het werk én erna

Wil je je graag goed voelen op het werk, maar heb je geen zin om honderden euro’s uit te geven aan uitsluitend workwear? Dan kies je gewoon voor multifunctionele kleding. Outfits die je kan aantrekken op zowel die belangrijke meeting met je baas als ‘s avonds op een terrasje met vriendinnen. Dierenprints zijn dan ideaal. Geen trashy motieven, maar subtiele prints die net een beetje van jouw wild side verraden. Combineer met een stijlvolle uni broek of rok en jouw ietwat gewaagde look is klaar. Maar! Ontwijk te allen tijde de minirok en ga voor knielengte.

e5 mode workwear print
trenchcoat e5 mode

Tip 4: bij twijfel, kies voor tijdloos 

‘s Morgens geen zin om na te denken over je werkkleding? Leg dan zeker je outfit ‘s avonds al klaar – stressmomentje afgewend – maar kies ook voor tijdloze basics.

Een chique trenchcoat met eenvoudig wit T-shirt en jeans? Een schot in de roos!

Ook een elegante bloes met volants of altijd flatterende 7/8ste broek met hoge taille doet het altijd goed.

Om nog maar te zwijgen over de extra optische beenlengte.

Onderling goed te combineren basics zijn het antwoord op al jouw vragen!