Witte blouse histoire de louise

Ode aan de lente: 4 beloftevolle trends 

Geschreven door Sophie - 30 januari 2018

Bye bye winter! De lente komt er ein-de-lijk aan en dat moet gevierd worden. Met een goed glas wijn op een eerste terrasje, waarom niet, maar zeker ook met een frisse garderobe. Haal inspiratie uit onderstaande trends en combineer erop los.

Color pop

Nu de voorjaarszon onze nog wat vale teint benadrukt – bedankt daarvoor, koning winter – gaan we op zoek naar felle, warme kleuren die eruit springen en ons gezicht doen opleven. Helemaal hot dit seizoen is de kleur roze, in alle tinten. Van zacht oudroze tot hevig fuchsia: roze is the way to go.

Hoe te dragen? Combineer fuchsia met oranje, ga voor een tonale combinatie met verschillende tinten roze of ‘neutraliseer’ je silhouet met kaki, beige of camel.

Ook de romantische combinatie van zachtroze en groen doet het helemaal goed.
Tip: de perfecte combo voor een hippe communielook!

lente 2018 l'histoire de louise
lente 2018 l'histoire de louise
lente 2018 d'auvry
lente 2018 d'auvry

Is al dat roze je net iets te girlie? Kies dan voor een klassieker profiel door tijdloos denim te combineren met goud, off white of ecru.

En voor wie kleur niet per se hoeft: de zwart-wit klassieker blijft ook dit seizoen overeind.

lente 2018 d'auvry zwart wit
zwart wit bloemenkleed
zwart wit bloemen blouse d'auvry
zwart wit noir tshirt gestreepte rok d'auvry

Vloeiende stofjes

Die dikke pulls en eindeloze laagjes mogen weer een paar maanden de kast in. Vanaf vandaag gaan we maximaal voor luchtige stofjes en vloeiende silhouetten! Tencel, cupro, jogdenim en glansstoffen met een zijdelook doen je nu al zin krijgen in een zorgeloos zonnige lente.

glinsterende truien lente
oranje lente jurk kleedje

Fashionistas grijpen voorts massaal naar transparante stoffen, chanelstoffen en crêpe. Die structuurstofjes geven je outfit meteen een chiquer silhouet.

roze geruite blazer met witte blouse
roze kleed met lange blazer

Ook met lichte voile in streepjesstructuur of natuurlijke materialen zoals linnen schiet je deze lente helemaal raak. Keuze te over!

roze en oranje gestreepte jurk
roze en oranje gestreepte blouse libelle
oranje blouse met gestreepte rok
goud en wit lichte gestreepte blouse

Motieven boven

Zag je winterse garderobe er wat braafjes uit? Dan is het nu tijd om uit te pakken met een arsenaal aan bonte prints en motieven. Wie echt all the way wil gaan, bereidt zich voor op een zonnig tripje met multicolor streepjes. Maar ook met grote, grafische prints of rijke bloemensilhouetten scoor je stijlpunten.

roze en oranje bloemenprint blouse
roze bloemenprint jurk kleedje
bruine en blauwe bloemenprint jurk kleedje
dierenprint tijger panter t-shirt en rok

Ook sportieve details of net heel vrouwelijke dots (ja, net zoals Julia Robert in Pretty Woman) kleuren deze lente het straatbeeld.

blauwe kleur trend lente

Eigenzinnige modellen 

Trends zijn niet altijd even makkelijk om te dragen. Goed voorbeeld is de culotte. De broek geeft je een edgy look, maar is niet zo makkelijk om te combineren. Prints verzwaren altijd een beetje dus als je je wat onzeker voelt, ga je best voor een effen instapmodel. Combineer met een kort, aansluitend bovenstuk en vlotte sneakers of een klassieke pump. Wie het liever op veilig speelt kiest voor brede broeken, liefst in felle kleuren zoals rood of roze. Goed voor extra beenlengte en een supervrouwelijk profiel!

blauwe print bomberjas en culotte broek
roze mantelpak met bloemenprint

Passen ook in het rijtje van meer dan elegante trends: rushes, volants en peplum. Bloesjes en T-shirts krijgen extra cachet dankzij die subtiele detaillering.

lichte kleurrijke blouse voor lente
roze kleurrijke top met rok

En ook in deze trendcategorie doen klassiekers het goed. Kies voor een makkelijk te combineren hemdjurk of voor een echte stijltopper: de trenchcoat. Combineer ‘m zoals de Parisiennes: heel sober, met een jeans en wit T-shirt.

camel bruine trenchcoat jas
blauwe trenchcoat jas

Moraal van het verhaal: de kleding die je draagt, beïnvloedt je humeur. Soms willen we een zwierig jurkje dragen en door het leven flaneren, maar op andere momenten gaan we voor stevig in de schoenen, sexy en vastberaden. Gelukkig kan je nu te allen tijde terugvallen op onze trendbijbel!