Je kleerkast

MyStyle in je kleerkast

Geschreven door Sarina, Personal Shopper - 28 augustus 2018

Elke vrouw kent het wel. Een overvolle kleerkast. Verschillende kledingstukken waar je de afgelopen jaren geen aandacht meer aan schonk. Tijd voor een grote kuis! Hier alvast enkele tips om je op weg te helpen.

Tip 1 - Alles uit de kast

Eerst en vooral moet je van nul durven beginnen. Haal al je kleren uit je garderobe. Zo heb je een volledig overzicht van wat je bezit. Soms helpt het ook om voor jezelf een doel te stellen, bijvoorbeeld “Ik wil een kwart van mijn kleding wegdoen.” Zo behou je enkel de kleding die je écht wil.

Tip 2 - Werk met een dozensysteem

Zet alvast enkele grote dozen klaar om te sorteren. In de eerste doos komen alle kleren die je wil houden. In doos twee komen alle twijfelgevallen. De derde doos is voor kleren die je niet meer draagt. En kapotte kledij gaat in doos vier. Met een drankje erbij en een streepje muziek maak je er een gezellige namiddag van.

Tip 3 - Streng maar rechtvaardig 

Oké, nu moet je van je hart een steen maken en de twijfelgevallen bekijken. Ga door de stapel en stel jezelf de vraag: “Maakt dit kledingstuk mij gelukkig?”. Is het antwoord ‘neen’ dan kan je er misschien iemand anders een plezier mee doen. Breng het naar de kringwinkel of schenk het aan een organisatie. Kledingstukken die al twee jaar of langer in je kleerkast hangen, komen er sowieso niet weer in.

Tip 4 - MyStyle

Je stijl verandert met de jaren. Vraag jezelf af hoe je er graag wilt uitzien en welke look jou het best typeert. Zo kan je beslissen welke oude stuks niet langer bij die nieuwe stijl passen. Ben je niet zeker wat jouw stijl is? Roep hier gerust de hulp in van onze Personal Shopper en boek een gratis MyStyle-sessie. Een uurtje gratis advies op maat, een gezellige babbel en een nieuwe, unieke look om te stralen. Dat zijn heel wat vliegen in één klap.

Tip 5 - Tijd om te shoppen

Na de grote opkuis kan het best zijn dat er enkele stukken ontbreken in je kast. Dit wordt snel duidelijk als je alles ordent: broeken bij broeken, alle topjes bij elkaar, jurken mooi aan kapstokken, … Nu weet je ten minste waarnaar je op zoek bent als je de volgende keer gaat shoppen.

 

Maak iemand blij 

Heb je kleren die niet versleten zijn, maar die je niet meer draagt? Schenk ze dan aan Oxfam voor noodhulp in conflictgebieden. Van woensdag 12 t.e.m. zaterdag 22 september 2018 ontvang je per gevulde Oxfam-zak een bon t.w.v. €10. Zo heb je er zelf ook nog iets aan.

Lees hierover meer op www.e5mode.be/nl/oxfam