Je kleerkast

MyStyle in je kleerkast

Geschreven door Sarina, Personal Shopper - 28 augustus 2018


Je kent het wel: een overvolle kleerkast. Verschillende kledingstukken waar je de afgelopen jaren geen aandacht meer aan hebt geschonken. Tijd voor een grote lentekuis à la Marie Kondo, lijkt ons. We verzamelden alvast enkele tips om je op weg te helpen!

Marie wie? Marie Kondo! Ze is Japans, auteur van twee bestseller boeken en is een ware opruimcelebrity. Ze staat bekend voor haar befaamde techniek, de KonMari-methode. De KonMari methode bestaat uit twee stappen: weggooien en opbergen. 

En over een perfect timing gesproken: van 06/03 tot en met 16/03 kan je een zak herbruikbare kledij indienen bij je e5-winkel naar keuze en ontvang je in ruil een aankoopcheque van 10 euro. Ook dit jaar steunt e5 opnieuw Oxfam met deze inzamelactie. Met het opkuisen van je kleerkast, steun je dus een goed doel! Beter kan het toch niet? 


Tip 1 - Alles uit de kast

Eerst en vooral moet je van nul durven beginnen. Gooi al je kleren op een hoopje, zo heb je een volledig overzicht van wat je allemaal bezit. Soms helpt het ook om jezelf de vraag te stellen: geeft dit kleedje mij een blij gevoel? Op die manier bekom je twee hoopjes: houden en weggooien (of schenken in dit geval). 

Tip 2 - Geef alles een vaste plaats

Of het nu gaat over broeken, t-shirts of truien, alles krijgt één vaste plek. Op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd. Ga voor rust in je kleerkast met deze tips. 

Tip 3 - Sorteren kan je leren

Heb je voor alles een vaste plaats voorzien? Mooi, dan kan je nu alles netjes opbergen. Gebruik dividers om je ladingkasten netjes te ordenen én maak er een gewoonte van om alles meteen na gebruik op te ruimen. 

Tip 4 - MyStyle

Je stijl verandert met de jaren, dat kan je misschien aan je to-go hoopje zien. Ben je niet zeker wat jouw stijl is of weet je niet goed hoe je bepaalde stuks moet combineren? Roep dan gerust de hulp in van onze Personal Shopper en boek een gratis MyStyle-sessie. Een uurtje gratis advies op maat, een gezellige babbel en een nieuwe, unieke look. 

Tip 5 - Investeer in nieuwe must haves

Na de grote opkuis kan het best zijn dat er enkele stukken ontbreken in je kast. Dit wordt snel duidelijk als je alles ordent: broeken bij broeken, alle topjes bij elkaar, kleedjes mooi aan kapstokken… Nu weet je ten minste waarnaar je op zoek bent als je een volgende keer gaat shoppen.

Reminder: in ruil voor een zak herbruikbare kledij krijg je 10 euro shoptegoed bij je e5-winkel! Als dat niet mooi meegenomen is. 

 

Maak iemand blij 

Heb je kleren die niet versleten zijn, maar die je niet meer draagt? Schenk ze dan aan Oxfam voor noodhulp in conflictgebieden. Van 6 tot en met 16 maart 2019 ontvang je per gevulde Oxfam-zak een bon t.w.v. € 10. Zo heb je er zelf ook nog iets aan! 

Lees hierover meer op www.e5mode.be/nl/oxfam-inzamelactie