Een minder gevulde kleerkast maakt (anderen) gelukkiger

Zó creëer je een kleerkast die écht bij jouw stijl past!

Geschreven door Sandra - 26 februari 2020

Kleren die te klein of te groot zijn, gedateerd of gewoon niet (meer) bij jouw stijl passen: je vind ze in elke kast. Tijd voor een (lente)schoonmaak! Wij geven je alvast een paar tips om jouw kleerkast straks helemaal lente-proof te maken – en dat je hiermee tegelijk een goed doel steunt, is mooi meegenomen, toch?

 

Grote kuis? Let’s do this:

 Een overvolle kleerkast, maar niks om aan te doen: het is hét signaal dat je kast eraan toe is om uitgemest te worden. En dat komt goed uit, want van woensdag 4 tot en met zaterdag 21 maart 2020 kan je een zak herbruikbare kledij, linnen of accessoires indienen bij je e5-winkel. In ruil hiervoor ontvang een aankoopcheque van €12,50. Zo steun je (opnieuw) Oxfam Solidariteit! Met het opruimen van jouw kleerkast maak je dus niet alleen jezelf, maar óók anderen blij: een win-win! Knoop het dus in je kleren: kom je oude kledij bij e5 doneren.

 

Tip 1 - Maak het gezellig

Alle begin is moeilijk. Waar ga je starten? En als je eenmaal begonnen bent: hoe houd je de moed erin? Zorg voor een leuk muziekje, een lekker drankje of bel eventueel een vriend(in) op. Samen opruimen is een stuk gezelliger!

Tip 2 - Haal je kast leeg

Het kan confronterend zijn, maar het moet: haal je kast van boven tot beneden helemaal leeg. Gooi al je kleren op een hoopje, zo heb je een volledig overzicht van wat je allemaal bezit. Voor je de kleren die je wilt houden terug in de kast hangt of legt, stofzuig je alles en maak je de planken en laden schoon met een vochtige doek en een beetje schoonmaakmiddel.

Tip 3 - Beoordeel je kleding

Wees eerlijk tegen jezelf. Hangen er items in je kast die je de hele winter niet gedragen hebt? Weg ermee! Een andere goede vraag is: geeft dit kleedje mij een goed gevoel én past het nog bij mijn stijl?Op deze manier ontstaan er twee hoopjes: houden óf weggooien / schenken aan een goed doel, zoals nu.

Tip 4 - Inrichten maar!

Denk goed na over wat voor jou een handige manier is om je kleding zo makkelijk mogelijk terug te vinden. Hang je het liefst alles op kleur? Of sorteer je je kleding het liefst per item, dus T-shirts bij T-shirts, broeken bij broeken? Gebruik dividers om je ladingkasten netjes te ordenen en maak er een gewoonte van om alles na gebruik meteen op te ruimen. Dat scheelt weer tijd.

Tip 5 - #e5MyStyle

Misschien ben je bij het opruimen items tegen gekomen die je wel weer graag zou willen dragen, maar niet weet hoe? Of je hebt het gevoel dat je kledingkast niet helemáál meer jouw stijl past? Roep dan zeker de hulp in van onze Gratis Personal Shopper service en maak een MyStyle-afspraak. Een uurtje combinatietips op maat, een gezellige babbel en een nieuwe, unieke look waar jij jezelf graag in ziet 

Tip 6 - Investeer in nieuwe must haves

Zodra je je schone kast hebt ingedeeld, weet je perfect welke items je in huis hebt, maar ook wat er nog ontbreekt om jouw garderobe compleet te maken. Tijd om te gaan shoppen! (Yes please) Nu kun je tenminste gericht op zoek gaan naar jouw nieuwe favorieten - en dat is zeker geen straf, toch?

 

Heb je kleren die niet versleten zijn, maar die je niet meer draagt omdat ze niet meer bij jouw stijl passen? Schenk ze dan aan Oxfam-Solidariteit! Van 4 tot en met 21 maart 2020 ontvang je per gevulde Oxfam-zak een bon t.w.v. € 12,50. Je oude kledij is geld waard!

Meer weten over Oxfam en e5? Lees meer over onze e5-inzamelactie of wat wij zo nogal doen voor mens én milieu op onze duurzaamheidspagina.