Guy De Pré en Gunther Neefs

'Hit the road' in het ideale kostuum

Geschreven door Sophie - 29 oktober 2018


Guy De Pré (64) en Günther Neefs (53) trokken afgelopen zomer richting Verenigde Staten. Samen met hun vrouwen legden ze de iconische Route 66 af. Wat bleek? Ondanks hun leeftijdsverschil hebben ze veel dingen die hen binden. Een passie voor muziek, auto’s én mode.

Inpakken voor Route 66

Guy en Günther reden in de Verenigde Staten de legendarische Route 66 af, samen met hun vrouwen en twee walkie talkies. Tijdens de rit viel de feilloze voorbereiding van Günther op. Telkens weer wist hij zich naadloos aan te passen aan de plaatselijke muziekstijl, of hij nu met een rockabillyband meezong of met een gitarist langs de weg. Guy: "Die keer dat hij in Chicago met het gospelkoor meezong, vergeet ik nooit. 'That guy can sing' klonk het langs alle kanten. Puur kippenvel." De heren kozen dan ook voor een casual look waarmee ze overal terecht konden. Bordeauxrood is bij beiden alvast een favoriet. De kleur is helemaal trendy, oogt mannelijk en staat bovendien haast iedereen.

Tip: Combineer een bordeaux trui bijvoorbeeld met een grijze vest voor een trendy najaars-look.

Guy De Pré en Gunther Neefs

De juiste mouwlengte

Hoewel Günther op die reis per uitzondering eens geen pak droeg, is zijn liefde voor elegante mode nooit veraf. "Op het podium draag ik altijd een pak. Ik was dat als autoverkoper zo gewoon en ben dat voor mijn optredens gewoon altijd blijven dragen. In mijn beginjaren was dat opmerkelijk, toen was de mode heel losjes. Maar ik zie er gewoon graag netjes uit, vroeger en nu nog steeds."

Dat kan ook Guy beamen. "Bij de radio hoef ik niet in pak te gaan werken, maar ik kom er wel graag verzorgd voor. Met het ouder worden weet je beter wat je nodig hebt. Degelijke materialen die comfortabel aanvoelen, een goede mouwlengte ... Zulke dingen maken een verschil en zorgen dat je je goed voelt."

Tip: De ideale mouwlengte: Zorg dat je nog een klein stukje van je hemdmouw kunt laten zien. Laat je mouw reiken tot aan de pols.

Gunther Neefs
Guy De Pré

Blauw werkt altijd!

Ook zin gekregen om keurig en strak in het pak voor de dag te komen? Dan heeft onze Personal Shopper ons alvast dé cruciale tip ingefluisterd: de trend van het moment is een navyblauw kostuum. Ga je voor stijlvol, combineer het dan met een lichtblauw overhemd. Wie het liever iets gedurfder aanpakt, kiest resoluut voor een pak met subtiele ruit. Dat staat dan weer mooi met een trui met fijn motief. Twee dessins kan je trouwens gerust mixen, maar blijf wel in de dezelfde kleurgroep om het geheel stijlvol te houden. Zo maak je je outfit een tikkeltje minder klassiek en meer jou.

Weetjes:

Het is belangrijk dat je kostuumvest mooi past op de schouders. De stof dient glad te vallen. En de schouders mogen niet breder zijn dan je eigen schouders (oversized). Achter op de rug net onder de schouders dient het glad te vallen. Heb je ruimte over (een verticale plooi achter op de rug) dan is het jasje te groot. Zie je horizontale plooien op de rug ter hoogte van de armsgaten, dan is het jasje te klein.

Om je kostuumvest nog mooier aan te sluiten, kies je voor een model met stretch aan de schouders. Comfort gegarandeerd.

De lengte van de broek is juist wanneer deze met een klein knikje net op de schoen valt. Achter eindigt de broek net op of net boven de hak van de schoen.

Ben je nog niet helemaal zeker welk pak op jouw lijf is geschreven? Vertrouw dan op onze expertise en maak gratis een vrijblijvende afspraak met onze Personal Shopper.

Op zoek naar meer tips voor het ideale kostuum? Klik dan hier.

Foto's © Jens Mollenvanger