Gelukkig naar het werk

Gelukkig naar het werk met e5

Geschreven door Sandra - 15 maart 2019


Frisse kleuren, een mooie snit: een fijne outfit doet je spontaan beter in je vel voelen en geeft je geluksgevoel een boost. En dat is mooi meegenomen, zeker wanneer je op kantoor zit. We hebben speciaal voor jou een paar zakelijke looks geselecteerd die laten zien dat ‘work’ en ‘fun’ perfect samen kunnen gaan!

Grijs, degelijk en ongeïnspireerd? Think again! Een work look is tegenwoordig alles behalve saai. En de tijd dat enkel mannen strak in het pak liepen op kantoor, is ook lang voorbij. Anno 2019, trek jij op die ene meeting de aandacht naar je toe met prints en gebruik je felle kleuren om je zelfvertrouwen een boost te geven op netwerkborrels.

En voor wie écht de lady boss in haarzelf naar buiten wil brengen, is er natuurlijk het tweedelige pak. Door te mixen en te matchen met losse items creëer je een look die gepast is voor een meeting of juist wat meer casual: perfect voor een zakelijke lunch. Met een diverse werkgarderobe kun je alle kanten op! Dat power dressing nog nooit zó leuk was, laten we je in deze blog zien. Wil jij ook stijlvol en toch on trend op het kantoor verschijnen? Deze essentials en tips doen het werk voor jou!

1. Boven de knie

Uiterst stijlvol voor de dag komen op kantoor? Met een kleedje dress je for success! Dit donkerblauwe model van D'Auvry tikt alle regels voor workwear aan (hij valt net boven de knie en heeft kleine mouwtjes), maar oogt tegelijk heel modern. Bestaat je werkdag uit eerst presentatie en in de avond een afterwork drink? Draag overdag dan een nette blazer over het kleedje, om deze ’s avonds uit te trekken.

2. Power up!

Move over, heren: het broekpak wordt steeds meer óók het domein van de dames op kantoor! Voor een echt staaltje power dressing kies je voor een mooie broek in combinatie met een bijpassende blazer. Saai hoeft dit zeker niet te zijn, speels des te meer. Zo heeft deze broek van D’Auvry een 3/4 -lengte en trek je met het witte pak de aandacht. Tip: combineer met een felgekleurd topje om je maatpak naar een nieuwe hoogte te tillen!

3. Strak én comfortabel

Natuurlijk, een kostuum blijft bij uitstek hét icoon van business dressing voor mannen. De pakken van Dansaert Black zijn smaakvolle eyecatchers. Met hun elegante kleuren en pasvormen die het lichaam mooi omsluiten, mag ‘strak in het pak’ anno 2019 nu echter óók comfortabel zijn. Draag dus bijvoorbeeld een pull onder je blazer in plaats van (alleen) een overhemd. Kies hierbij voor een aansluitend model gemaakt uit een dunne stof. Zakelijk én toch comfortabel: win-win! 

4. Power prints

Strepen, stippen, bloemen: prints zijn overal deze lente – óók in jouw werkgarderobe! Je not-a-morning-person shirt laat je voor een werkdag best in je kast hangen, maar met deze blouse met bloemenprint van l’Histoire de Louise sla je de bal zeker niet mis. Combineer items met een print met meer formele stukken – zoals een mantelpakje - om de juiste balans te vinden tussen ‘serious’ en ‘fun.

5. Sporty chic

T-shirts en sneakers enkel voor in je vrije tijd? Zeker niet! Sportieve invloeden dringen steeds meer de zakelijke dresscode binnen – zowel voor mannen als vrouwen. Niet zo heel gek in een tijd waarin we snel bewegen en vanuit verschillende locaties werken. Combineer je zakelijke pantalon dus met een frisse witte sneaker voor een casual twist. En omgekeerd: draag je blazer op een vrije dag met een klassiek wit shirt.

Wil je ook dress for success met de juiste dosis fun? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s of maak een afspraak met onze Personal Shopper voor workwear, feest- of vrijetijdskledij.