Een (h)echt team

Geschreven door Céline - 4 januari 2017

Julie Anthonis geeft les aan kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Elke dag staat ze samen met de andere leerkrachten, verpleegkundigen, psychologen … klaar om de leerlingen op te vangen – en daar is een hecht team voor nodig. Toen Julie de wedstrijd zag passeren om een ludieke fotoshoot te winnen aarzelde ze niet: dit was nu écht eens iets voor het fijne team waar zij deel van uitmaakt.

 

De vrolijke leerkrachte had de inschrijving geheim gehouden – enkel de directie wist ervan. “Toen ik het bericht kreeg dat ik had gewonnen heb ik het meteen aan iedereen verteld. Ze waren natuurlijk verbaasd, verrast en vooral super enthousiast.” De collega’s waren ontzettend curieus naar Julie’s tekst. Na het lezen was iedereen erg ontroerd. “Ze vonden mij een terechte winnaar, wat ik leuk vond om te horen. De hechtheid die ik heb beschreven was voor iedereen herkenbaar waardoor het hen ook echt raakte.” Het gaat dan ook over een band die niet alleen aangenaam is, maar ook noodzakelijk. Want zonder die sterke band zou het team het niet volhouden.

Uitkijken naar de shoot, dat deden ze zeker. Maar zenuwen waren er toch ook. Niet dat die zenuwen daarom negatief waren. Integendeel: Julie en haar collega’s hebben veel gelachen tijdens de voorbereidingen van de shoot. “Kwamen we elkaar tegen in de gang, dan namen we vaak gekke poses aan. Om te oefenen hé!” Sommige teamleden gingen zelfs naar een e5-winkel om zeker te zijn van de juiste maat. “We wilden er allemaal piekfijn uitzien. Want een professionele fotoshoot maak je niet vaak mee …” Niemand wist echt waar ze zich aan konden verwachten. Afwachten was het enige wat Julie en de rest van het team konden doen. “Afwachten én uitkijken natuurlijk.”

klantenverhaal e5 mode
klantenverhaal e5 mode

Sterren op de werkvloer

De shoot zelf, die was bijna magisch. Voor één dag stond de begeleiding in de schijnwerpers. Het was hunmoment. En van niemand anders. “Elke dag stellen wij met plezier onze leerlingen in de spotlight. Maar zelf de volle aandacht krijgen is ook eens leuk. Deze keer was het onze beurt – we verdienden het.” Als thema kozen ze voor “Sterren op de werkvloer”, omdat Julie haar hele team als echte sterren beschouwt. Een moeilijke job die elke dag veel vergt van een persoon. Maar toch blijven ze stralen. En dat zie je op de foto’s. “Het was een fantastische ervaring. We werden goed ontvangen en geleid. Wat trouwens ook wel eens leuk is, geleid worden. Elke dag moeten wij anderen leiden. Zo’n situatie switch was een toffe belevenis.” Volgens Julie was het aanwezige e5-team die dag zelf een beetje deel van haar team. “De ontvangst was zo hartelijk, zo warm. We voelden ons echt goed.”

klantenverhaal e5 mode
klantenverhaal e5 mode

 

Julie ziet de shoot nu als een soort teambuilding. Een moment waarop iedereen gewoon één groep is. Leute maken, plezier hebben. Posities worden vergeten – directie, leerkracht, verpleegkundige … iedereen stond op gelijke voet. En net dat fantastische gevoel zie je zo van de foto’s spatten.

“Tja, we stralen echt. Ik vind dat echt iets moois.” Hun gekozen thema was dus eigenlijk enorm toepasselijk: elk lid van het team is een stralende ster die zijn of haar geluk niet op kan. Met bijpassende sterren-looks was er natuurlijk alleen maar meer plezier. “De looks hadden ook succes, sommige collega’s zijn nadien prompt naar een e5-winkel gereden om te shoppen.”
Volgens Julie werd de dag afgesloten met een heerlijk gevoel van samenhorigheid. “
Dees is gewoon leuk. Dat is wat ik dacht toen de shoot ten einde liep.” Of ze het opnieuw zouden doen? “Absoluut. Echt waar. Absoluut.”

klantenverhaal e5 mode
klantenverhaal e5 mode
klantenverhaal e5 mode

Een mooie dag, afgesloten met warme gevoelens en mooie herinneringen. Ze hebben iets te vertellen. Een verhaal dat nog jaren zal meegaan. Een verhaal om te vertellen aan nieuwe teamleden. Aan externen. Aan ouders. Een verhaal dat vertelt hoe hecht het team wel niet is. Hoe echt de teamleden zijn. En hoe mooi teamwork kan zijn.