Libelle-homewear | lente/zomer 2019

Libelle homewear | ecological - recycable

Libelle-homewear 2019

Luchtige stofjes, makkelijke pasvormen en frisse kleuren.

Hoe het begon

In 2017 werd e5 geselecteerd voor het MVO-traject van Flanders DC. Gedurende een klein jaar lieten specialisten ons kennismaken met de mogelijkheden van circulaire economie. Én haar uitdagingen.

Al snel werd het idee geboren om één van onze collecties circulair te ontwerpen. Omwille van haar achterliggende feelgood-filosofie, kozen we voor de Libelle homewear collectie.

Circulair?

Een circulaire economie is eigenlijk het tegengestelde van een wegwerpeconomie. Circulair wil zeggen dat je een product al van in de eerste ontwikkelingsfase zo ontwerpt dat het langer meegaat. Daarna moet het stuk makkelijk gerecycleerd kunnen worden. Zónder dat de kwaliteit van de grondstoffen vermindert.

De voordelen? De afvalberg verkleint en we verwerken herbruikbare grondstoffen op een slimme, milieuvriendelijke manier.

 

Collectiebeelden Libelle homewear lente zomer 2019

Onze eerste stap

Volledig circulair ontwerpen is niet makkelijk. Als eerste fase in het omschakelingsproces kozen we voor een recycleerbare homewear collectie.

Om de kledingstukken te kunnen recycleren, zijn ze gemaakt uit duurzame materialen zoals organisch katoen of een combinatie van organisch katoen en modal. Je zal in deze collectie geen knopen, ritsen of elastieken vinden. Enkel katoenen striklinten.

De stofjes zijn vervaardigd op een ecologische en sociaal verantwoorde manier (GOTS- en Fairtrade-certificaten). Want ook dat vinden we belangrijk.

De toekomst

e5 is erg fier op deze ecologische collectie. Het is onze eerste, en zeker niet laatste, stap in de uitdagende tocht naar een duurzame modewereld.

Zin om stijlvol en relaxed thuis rond te lopen? Shop deze collectie in de geselecteerde winkels en online!