dikketruiendag e5

Dikketruiendag bij e5

Geschreven door Celine - 12 februari 2019


Op dinsdag 12 februari 2019 vindt de 15e editie van de Dikketruiendag plaats. Dit jaar is het thema de ‘klimaatflandriens’ – zij die met de fiets weer en wind trotseren om op het werk te geraken! Ook op het hoofdkantoor van e5 mode ruilen er collega’s de auto in voor de fiets om het klimaat te steunen!

De algemene insteek van #dikketruiendag blijft zorg dragen voor het milieu én aandacht vestigen op klimaatverandering. Ook bij e5 denken we aan het klimaat. Duurzaam ondernemen is vaak een hele onderneming.

Voor ons is recyclage een evidentie. Zo zorgt onze Oxfam-actie ervoor dat kledingstukken een 2e leven krijgen.

Het is geen evidentie om op korte tijd zware maatregelen te implementeren, maar het is wél een mogelijkheid om met kleine acties toch een impact te hebben. Voor ons is recyclage een evidentie. Zo zorgt onze Oxfam-actie ervoor dat kledingstukken een 2e leven krijgen. Ook oud winkelmateriaal doneren we aan kringloopwinkels, waar het opnieuw gebruikt wordt. Daarnaast is sorteren een echte gewoonte voor onze medewerkers, iets waar we als bedrijf trots op zijn.

e5 kiest voor gezond textiel. Er worden dus geen schadelijke stoffen gebruikt in onze kledij. Ook onze leveranciers houden zich aan deze strenge eisen. Bovendien zijn we ook zuinig met energie in onze winkels.

Energie besparen hele jaar door

Op Dikketruiendag zetten we de verwarming een paar graden minder. Maar ook tijdens de rest van het jaar doen we moeite om de verwarming op een aanvaardbare temperatuur te zetten.

We kunnen daarnaast ook met trots zeggen dat onze werknemers niet aan lichtverspilling doen. De laatst aanwezige op het bureau doet steevast alle lichten uit én de deuren toe om de warmte zoveel mogelijk te bewaren voor de volgende dag. In veel ruimtes is er automatische verlichting voorzien, zodat het simpelweg niet vergeten kan worden om de lichten uit te schakelen. Het lijkt een klein detail, maar het vergemakkelijkt wel onze bijdrage aan een beter milieu. Bovendien zijn de winkels overgestapt van fluorescentie naar een energiezuinige LED verlichting. Dit betekent sowieso een jaarlijkse verlaging van minstens 5,5 ton CO2 uitstoot per winkel!

Gezond milieu, gezonde werknemers

Bij e5 maken we niet alleen onze medewerkers bewust van het belang van een beter milieu, maar proberen we ook samen te werken aan een sterk gezondheidsbeleid. Voor ons staan gezonde en gelukkige werknemers centraal – een gezonde collega is er namelijk twee waard. Niet?

Voor ons staan gezonde en gelukkige werknemers centraal – een gezonde collega is er namelijk twee waard. Niet?

Op de burelen organiseert het ‘gezondheidsteam’ van e5 tal van acties om een gezondere levensstijl op het werk (en daarnaast) te promoten. Zoals de introductie van de tweewekelijkse work-out sessies die na de uren plaatsvinden. De initiatieven worden positief onthaald en collega’s genieten ervan om samen voor een gezond bedrijf te gaan. En gezonde medewerkers, die werken met plezier mee aan een gezond milieu.

Wij blijven samen werken aan een beter milieu en vechten zo samen tegen de klimaatverandering! #dikketruiendag

Meer weten over verantwoord ondernemen bij e5? Lees dan zeker dit nieuwsbericht.