dikketruiendag e5

Dikketruiendag bij e5

Geschreven door Céline - 15 februari 2017

Op vrijdag 17/02/2017 vindt de twaalfde editie van de Dikketruiendag plaats. Deze campagne wil de aandacht vestigen op klimaatverandering, en via eenvoudige maatregelen zorg dragen voor het milieu. Dit jaar doen we voor het eerst mee aan deze campagne – want ook bij e5 denken we aan het klimaat.

 

Duurzaam ondernemen is vaak een hele onderneming. Het is geen evidentie om op korte tijd zware maatregelen te implementeren, maar het is wél een mogelijkheid om met kleine acties toch een impact te hebben. Voor ons begint het allemaal bij ons productieproces: we proberen in grote mate gebruik te maken van ecologisch materiaal. Zo mogen zowel verpakkingen als onze eindproducten geen schadelijke stoffen voor het milieu bevatten. Naast het vermijden van gebruik van deze stoffen is het voor ons belangrijk om verpakkingsmaterialen te beperken in de mate van het mogelijke. Samen met andere kleine maatregelen, zoals het plaatsen van waterfonteinen of het hergebruik van oude winkelinrichting door Oxfam- en Kringwinkels, kunnen we de afvalberg verkleinen. Afval dat we niet kunnen vermijden – neem nu kapotte kapstokken, paletten … – wordt zoveel als mogelijk gerecycleerd. Daarnaast is sorteren een echte gewoonte voor onze medewerkers, iets waar we als bedrijf trots op zijn.

Het hele jaar door

Op Dikketruiendag zetten we voor één keer de verwarming twee graden minder. Want met een dikkere trui heb je het ook lekker warm, zonder dat je met een hele hoop lagen kleding moet werken. Maar ook tijdens de rest van het jaar doen we moeite om de verwarming op een aanvaardbare temperatuur te zetten.

We kunnen daarnaast ook vol trots zeggen dat werknemers niet aan lichtverspilling doen. De laatst aanwezige op het bureau doet steevast alle lichten uit, én de deuren dicht om de warmte zoveel mogelijk te bewaren voor de volgende dag. In veel ruimtes is er automatische verlichting voorzien, zodat het simpelweg niet vergeten kan worden om de lichten uit te schakelen. Het lijkt een klein detail, maar het vergemakkelijkt wel onze bijdrage aan een beter milieu. Bovendien zijn de winkels overgestapt van fluorescentie naar een energiezuinige LED verlichting. Dit betekent sowieso een jaarlijkse verlaging van minstens 5,5 ton CO2 uitstoot per winkel.

Gezond milieu, gezonde werknemers 

Bij e5 maken we niet alleen onze medewerkers bewust van het belang van een beter milieu, maar proberen we ook samen te werken aan een sterk gezondheidsbeleid. Voor ons staan gezonde en gelukkige werknemers centraal – een gezonde collega is er namelijk twee waard. Niet? Op de burelen organiseert het ‘gezondheidsteam’ van e5 tal van acties om een gezondere levensstijl op het werk (en daarnaast) te promoten. De introductie van “Dinsdag Soepdag” is een groot succes, net als de tweewekelijkse work-out sessies die na de uren plaatsvindt. De initiatieven worden positief onthaald en collega’s genieten ervan om samen voor een gezond bedrijf te gaan. En gezonde medewerkers, die werken met plezier mee aan een gezond milieu. In het voorjaar van 2017 wordt dit gezondheidsbeleid ook uitgerold naar de winkels.

Wij blijven samen werken aan een beter milieu en vechten zo samen tegen de klimaatverandering.