solden

5 soldentips

Geschreven door Céline - 29 december 2016

Ik heb zo’n haat-liefde relatie met de solden. Heerlijk vind ik ze, want ik kan eindelijk zonder schuldgevoel een extra jurkje kopen aan de helft van de prijs. Vreselijk vind ik ze, want de drukte en het zoeken naar jouw maat in die overvolle rekken is absoluut niet fijn. Behalve dan met deze 5 tips. Daarmee worden de solden (voor mij) net wat leuker …
 


Comfort boven alles

Je hoogste hakken en strakste jeans dragen, dat is niet meteen een ‘strak’ plan tijdens de solden. Zeker niet als je van plan bent om veel winkels af te lopen. Je wilt vlot kunnen wandelen én vooral snel kunnen passen.
Als je nog moet worstelen om je kleren uit te krijgen voor je wat nieuws past maak je je al snel nerveus. Te veel laagjes is evenmin een goed idee: paskamers zijn vaak niet zo groot, en als je al een hele hoop kleren mee hebt om te passen ga je nauwelijks plaats hebben voor de kleren die je al aanhad.

Verken je kleerkast & de winkel

Neem je kleerkast onder handen en zoek uit welke stuks aan vervanging toe zijn en wat er nog ontbreekt in je garderobe. Zo heb je meteen ook een zicht op wat er nog in je kast hangt en kan je nieuwe kleren kopen die perfect passen bij wat je al hebt.
Extra bonus: je vermijdt dat je zaken gaat kopen die je eigenlijk al hebt, of dat je alleen maar kleren koopt die je helemaal niet nodig hebt (en nergens bij passen).
Weet je al naar welke winkels je wilt gaan? Verken ze op voorhand zodat je direct die stuks uit de rekken kan halen en geen tijd verliest met nog door de winkel te lopen. Of je kan mijn goede voorbeeld volgen en gewoon lekker vanuit je zetel online shoppen …

Werk met een budget 

Als je met een budget werkt is het veel gemakkelijker om te bepalen welke stuks je nu wel en niet gaat meenemen. Hou je een maximumbudget voor ogen hebt ga je minder snel stuks meenemen die je misschien niet helemaal nodig hebt. En een klein beetje boven je budget zitten kan nu ook weer geen kwaad.

Wachten loont

Je hebt altijd wel enkele stuks vast waarvan je toch niet 100% zeker bent of je ze gaat meenemen. De prijs ligt nog te hoog, je bent niet zeker of je die jurk of dat hemd wel genoeg gaat dragen, misschien past het toch niet helemaal bij de rest van je kleerkast …
Twijfelaars laat je beter links liggen – of toch voor even. Krijg je de stuks niet uit je hoofd of heb je spijt dat je ze niet hebt gekocht, dan kan je nog altijd terug naar winkel of  je droomstuk online bestellen.

Shop niet in groep

Winkelen met vriendinnen lijkt dan wel tof, maar is het niet. Een hele tijd wachten op elkaar (want je moet toch elkaars outfit beoordelen), meegaan naar winkels die jou niet echt interesseren en zo uiteindelijk veel tijd verliezen die je eigenlijk gewoon aan jezelf had kunnen spenderen. Vermijd de frustratie door alleen of met maximum één iemand op schok te gaan.

Wie geen zin heeft om de soldendrukte tegemoet te gaan kan gelukkig ook vanuit zijn of haar luie zetel koopjes scoren. Op onze webshop heb je geen last van andere mensen die voor je voeten lopen én kan je in alle rust en vree jouw garderobe aanvullen.