Stijltips

5 gouden stijltips als je uit winkelen gaat 

Geschreven door Katrien - 30 november 2017

De kennis en ervaring van een Personal Shopper zijn hun gewicht in goud waard. Maar met deze 5 tips van Sandra De Block, Personal Shopper bij e5, raak je ook al een heel eind wanneer je uit winkelen gaat.


1) De zandloperfiguur blijft het streefdoel: twee driehoeken op elkaar, die samenvloeien in de taille – type Marilyn Monroe. Heb je weinig of geen taille, geen nood: door een mooie ceintuur te dragen of een jurk met een duidelijke snijlijn creëer je optisch de illusie van een slanke leest. Heb je wel een uitgesproken taille, dan kan je deze extra benadrukken door bijvoorbeeld de onderste knopjes van jouw cardigan open te laten.

2) Met een flinke boezem ben je altijd beter af met een V-hals. Het zwaartevlak wordt namelijk in twee gedeeld, een dankbaar trucje om het oog te verschalken. Een V-hals zal een zwaar décolleté altijd ranker doen lijken, zeker in combinatie met een lange halsketting.

3) Brede heupen? Leid de aandacht af: geen felle kleuren onderaan (in een rode broek zal je altijd opvallen), maar donkere tinten die slanker doen lijken. Vergeet de vorm van jouw benen niet: heb je zware heupen maar mooie benen, dan doe je er goed aan om een nauwe pantalon te kiezen. Immers, met brede pijpen maakt je jouw onderbenen weer even breed als jouw heupen. Opteer indien mogelijk ook voor een hak: dat creëert een natuurlijke lifting. Op die manier zal je er altijd strakker en eleganter uitzien dan wanneer je op sneakers rondloopt.

4) Wil je jouw achterwerk optisch een maatje minder geven, begin dan met het dragen van een broek met achterzakken: stiksels en snijlijnen verdelen alles in compartimenten, waardoor jouw zitvlak minder volumineus lijkt. Door het dragen van een blouse tot het breedste deel snij je bovendien als het ware jouw derrière in twee. Snijlijnen leggen, in de lengte of in de breedte, speelt altijd in jouw voordeel.

5) Accessoires vangen de aandacht. Wil je een fraaie halslijn beklemtonen, drapeer er dan een mooie ketting rond. Let wel: hou het binnen proportie. Ben je tenger van gestalte, draag dan fijne juwelen; oog je zwaarder, durf dan gerust uit te pakken met een opzichtig bollenhalssnoer. Feit is: met een modieuze sjaal, een smalle riem, mooie schoenen, aparte oorbellen of een stijlvolle ring kan je een sobere outfit naar een hoger niveau tillen. Kleurrijke of excentrieke elementen geven een extra touch. Bovendien zet je mooie handen, elegante enkels, een slanke taille enz. extra in de verf, en leid je de aandacht af van jouw minder geliefkoosde lichaamsdelen. Makkelijk en handig!

Interesse in een afspraak met een Personal shopper in één van onze winkels? Klik hier.