Recent toegevoegde artikel(en)

  1. Er zijn geen artikelen in de winkelmand.
Totaal € 0,00
Subtotaal € 0,00
Belasting € 0,00
Afrekenen

Verantwoord ondernemen

Bij e5 vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor mens en milieu. Daarom zetten wij als onderneming hard in op volgende pijlers: ethische werkomstandigheden, milieu & afvalbeperking.

Ethische Werkomstandigheden

Binnen het volledige productieproces van onze kleding en accessoires leeft e5 de internationale arbeidsnormen zoals opgesteld door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na. Dit betekent dat altijd voldaan wordt aan volgende doelstellingen:

  • Werknemers worden niet onderdrukt;
  • Werknemers worden niet uitgebuit of misbruikt;
  • Minimumlonen worden gerespecteerd;
  • Werktijden worden gerespecteerd;
  • Werkomstandigheden moeten degelijk zijn.

e5 kiest er bewust voor om een duurzame relatie op te bouwen met leveranciers, stakeholders en belanghebbenden. Dit betekent dat de werknemers vrijwillig kiezen om te werken bij e5, waarbij deze hun werk in degelijke omstandigheden en tegen een correcte verloning kunnen uitvoeren. Discriminatie wordt niet getolereerd, net zo min kinderarbeid toelaatbaar is.

Werknemers hebben de vrijheid om zich te verenigen en respecteren het recht op collectieve onderhandeling. e5 staat als werkgever in om haar werknemers te beschermen. Indien e5 als werkgever ook maar enige inbreuk tegen deze principes ontdekt binnen één van haar samenwerkingen staat dit gelijk aan een directe stopzetting van de samenwerking. Elke inbreuk wordt tevens gemeld aan de IAO.

Milieu & afvalbeperking

e5 legt strenge milieunormen op aan haar leveranciers. Deze normen worden opgenomen in de verkoopsvoorwaarden van de leveranciers. Een inbreuk op de vooropgestelde normen betekent meteen ook een inbreuk op de contractuele voorwaarden en een stopzetting van de samenwerking.

e5 probeert verpakkingsmaterialen te beperken en in grote mate gebruik te maken van ecologisch materiaal. Zowel verpakkingen als de eindproducten mogen geen schadelijke stoffen bevatten. Indien een leverancier gebruik zou maken van een stof die werd opgenomen in de Restricted Substances List (RSL) weigert e5 om hiermee een samenwerking aan te gaan. Alle drukwerk van e5 wordt op gerecycleerd papier geprint, waardoor CO2-uitstoot en de negatieve ecologische impact lager ligt.