Recent toegevoegde artikel(en)

 1. Er zijn geen artikelen in de winkelmand.
Totaal € 0,00
Subtotaal € 0,00
Belasting € 0,00
Afrekenen
Verantwoord & duurzaam ondernemen

Bij e5 dragen we niet enkel zorg voor onze klanten. We willen ondernemen met respect voor mens én milieu. Dat is een nooit eindigend proces. Daarom werken wij continu aan een duurzaam beleid en interessante samenwerkingen. Zo worden we steeds beter in verantwoord ondernemen.Mode voor en door mensen

Onze huismerken lid van Fair Wear Foundation

Alexander Talpe, CEO van e5, ondertekent het charter van Fair Wear Foundation Naast zorgvuldig uitgekozen externe merken, verkoopt e5 sinds het prille begin ook haar eigen merken. Namen zoals D'Auvry, Deer Island en L'histoire de Louise zijn u als e5-klant zeker niet onbekend. Deze merken worden ontworpen en geïmporteerd door ons zusterbedrijf ECG in Poperinge. Sinds 24 mei 2018 heeft ECG zich aangesloten bij Fair Wear Foundation (FWF). ECG maakt zich hiermee sterk voor betere arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken.

Als lid van Fair Wear Foundation (FWF) gebruikt ECG haar invloed om samen met fabrieken stap voor stap te werken aan duurzame oplossingen. FWF controleert hoe ECG dat doet.

FWF-merken moeten elk jaar aantonen dat ze aanzienlijke stappen hebben gezet op weg naar betere arbeidsomstandigheden.
In 2019 krijgt ECG de eerste beoordeling van FWF. Dan kan iedereen lezen hoe ECG heeft gewerkt aan betere werkomstandigheden,
op www.fairwear.org.

De 8 arbeidsnormen van Fair Wear Foundation:

 • Geen gedwongen arbeid
 • Geen discriminatie op de werkvloer
 • Geen uitbuiting of kinderarbeid
 • Vrijheid van vakvereniging en het recht om zich aan te sluiten bij een vakbond
 • Betaling van een leefbaar loon
 • Redelijke werkuren
 • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
 • Wettelijk bindende arbeidscontracten

Onze externe merken

e5 vraagt ook aan haar leveranciers om altijd de internationale arbeidsnormen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) na te leven. Niet alleen voor kledij, maar ook voor accessoires. Wat betekent dat concreet?

 • Werknemers worden niet onderdrukt
 • Werknemers worden niet uitgebuit of misbruikt
 • Minimumlonen worden gerespecteerd
 • Werktijden worden gerespecteerd
 • Werkomstandigheden zijn degelijk

Een job op maat

Bij e5 is er plaats voor iedereen. En die filosofie beperkt zich niet enkel tot onze klanten maar vertaalt zich ook in ons HR-beleid. Bij e5 krijgen mensen met verschillende achtergronden een kans. Van IBO-contracten (individuele beroepsopleiding) tot BIO-booster (beroepsinlevingsovereenkomst). Van nieuwkomer tot 50-plusser. Want wij geloven dat iederéén talent heeft.

Een hart voor mode én milieu

Mode en ecologie sluiten elkaar niet uit. e5 stelt alles in het werk om het evenwicht tussen de twee voortdurend te verbeteren. Onze ecologische voetafdruk jaar na jaar verkleinen, daar draait het om. Een greep uit onze inspanningen:

MVO-traject in samenwerking met Flanders DC

In 2017 Na een overtuigende inzending werd e5 door Flanders DC geselecteerd voor een MVO-traject op maat. MVO, dat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Gedurende enkele maanden werd e5 door specialisten begeleid om in te zetten op een succesvolle combinatie van Profit, People & Planet. Wordt vervolgd!

Lien Bernaert, designer van de collectie

Capsulecollectie Libelle homewear

Onze comfortabele Libelle homewearcollectie is ideaal voor gezellige thuismomenten. Feel good, daar draait het om. En daar past natuurlijk een duurzame filosofie bij. Daarom produceerden we naar aanleiding van ons MVO-traject van Flanders DC in 2018 onze eerste recycleerbare capsulecollectie. » Meer info over de collectie.

Een tweede leven

Recyclage is voor e5 een evidentie. Bij e5 printen we onze folders altijd op gerecycleerd papier. En dankzij onze Oxfamacties krijgen kledingstukken een tweede leven. Ook oud winkelmateriaal doneren we aan kringwinkels, waar het opnieuw gebruikt wordt.

Gezond textiel

Schadelijke stoffen in verpakkingen of kledij zijn ten strengste verboden. We leggen onze strenge milieunormen ook op aan onze leveranciers.

We onderwerpen onze kleding aan strenge kwaliteitseisen zodat ze lang meegaat, ook na vele wasbeurten. Zo zijn we als modebedrijf écht duurzaam.

Efficiënte planning

Om ons voorraadoverschot jaar na jaar te verminderen, wordt de planning voortdurend geoptimaliseerd. Daardoor is er steeds minder transport nodig. Bovendien groepeert het magazijn de leveringen aan de winkels. Zo halen de vrachtwagens het maximum uit hun rit, zonder overbodige kilometers.

Zuinig met energie

In de e5-winkels vervangen we de verlichting stelselmatig door ledlampen. Die zijn 35% energiezuiniger dan onze oude tl-lampen. Maar ook aan de verwarming werd gedacht. Het nieuwste deel van ons hoofdkantoor verwarmen we met volledig CO2-neutrale warmtepompen.

Minder afval

e5 probeert zo min mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken en afval te beperken. Het afval dat er toch nog is, wordt strikt gesorteerd. Papier en karton worden pas opgehaald wanneer we er een vrachtwagen mee kunnen vullen. Afvalwater zuiveren we met onze eigen gescheiden installaties. Klein elektro en kapotte lampen gaan naar de Recupelbox. Onze waterfonteinen zijn rechtstreeks aangesloten op het kraantjeswater. Zelfs onze koffieautomaten leveren weinig afval op, want ze worden gevuld met één grote zak koffiebonen.

De toekomst?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen einddoel. Het is een boeiend traject waarbij we stap voor stap op weg gaan naar de beste resultaten. Daarom werkt e5 aan een actieplan waarmee we nóg duurzamer de toekomst in willen gaan. Nieuwsgierig? Hou de website in de gaten!