Recent toegevoegde artikel(en)

  1. Er zijn geen artikelen in de winkelmand.
Totaal € 0,00
Subtotaal € 0,00
Belasting € 0,00
Afrekenen

Libelle homewear Winter 2018


Eco-genieten


Ingetogen kleuren, zachte stofjes, eenvoudige snits, ...

Onze Libelle homewear collectie is tijdloos en puur. Om dat zen-gevoel nog intenser te maken, bestaat de homewearcollectie van winter 2018 volledig uit duurzame stuks.
Heerlijk ontspannen in eerlijke homewear.

Lien Bernaert, designer van de collectie


Hoe het begon

In 2017 werd e5 geselecteerd voor het MVO-traject van Flanders DC. Gedurende een klein jaar lieten specialisten ons kennismaken met de mogelijkheden van circulaire economie. Én haar uitdagingen.

Al snel werd het idee geboren om één van onze collecties circulair te ontwerpen. Omwille van haar achterliggende feelgood-filosofie, kozen we voor de Libelle homewear collectie.

Circulair?

Een circulaire economie is eigenlijk het tegengestelde van een wegwerpeconomie. Circulair wil zeggen dat je een product al van in de eerste ontwikkelingsfase zo ontwerpt dat het langer meegaat. Daarna moet het stuk makkelijk gerecycleerd kunnen worden. Zónder dat de kwaliteit van de grondstoffen vermindert.

De voordelen? De afvalberg verkleint en we verwerken herbruikbare grondstoffen op een slimme, milieuvriendelijke manier.


Onze eerste stap

Volledig circulair ontwerpen is niet makkelijk. Als eerste fase in het omschakelingsproces kozen we voor een recycleerbare homewear collectie.

Om de kledingstukken te kunnen recycleren, zijn ze gemaakt uit duurzame materialen zoals organisch katoen of een combinatie van organisch katoen en modal. Je zal in deze collectie geen knopen, ritsen of elastieken vinden. Enkel katoenen striklinten.

De stofjes zijn vervaardigd op een ecologische en sociaal verantwoorde manier (GOTS- en Fairtrade-certificaten). Want ook dat vinden we belangrijk.

De toekomst

e5 is erg fier op haar eerste ecologische collectie. Het is onze eerste, en zeker niet laatste, stap in de uitdagende tocht naar een duurzame modewereld.

Ontdek onze Libelle homewear collectie!